Menu

Højreblogger forbundet til højreekstremt netværk

alt

Højrebloggeren Kim Møllers venneliste på Facebook viser en række af forbindelser til det hemmelige højreekstemistiske netværk ORG.

Politiken afslørede for et par uger siden, at den danske højrefløj er infiltreret af et hemmeligt netværk kaldet ORG. Det 20 år gamle netværk går på tværs af højreradikale grupperinger og tæller omkring 100 medlemmer, blandt andet offentlige ansatte i politiet, der har misbrugt offentlige registre til at søge oplysninger om modstandere til deres Landsforræderarkiv, også kaldet Den Store Hukommelse.

Medlemmerne af ORG har hurtigt lukket sig, og udtaler intet til pressen.

Den nationalkonservative blogger Kim Møller, der gennem en årrække har udgivet personoplysninger om politiske modstandere på sin blog Uriasposten, hvorefter de blev truet i nogle tilfælde på livet, og som er meldt til politiet for at udlevere beskyttede personoplysninger, lukkede straks efter afsløringen af ORG-netværket sin profil på det sociale netværk Facebook for information om hvem hans venner er. Netavisen P77 kan imidlertid vise fra højreradikale kilder på Facebook, at Kim Møller har adskillige forbindelser til centrale medlemmer af ORG-netværket, ikke mindst omkring det højreekstreme miljø i Århus.

 alt

Tomas Kierstein

Tomas Kierstein er formand for Den Danske Forening. Ifølge Redox's rapport om netværket ORG spiller han en central rolle i organisationen, hvor han står for kontakten til bloggere og debattører.

Udover at være formand er Kierstein også officiel talsmand for Den Danske Forening, ligesom han var formand for initiativet Århus Mod Moskéen.

Tomas Kierstein har i forbindelse med offentligørelsen af Redoxs ORG rapport ikke ønsket at udtale sig til pressen.

4e305d2d37

Søren Mortensen

Søren Mortensen er ikke alene medlem af ORG. Han er også medlem af den højreradikale gruppe Vederfølner. Desuden er Søren Mortensen er et kendt ansigt i den højreekstreme del af hooliganmiløjet i Odense.

4e305d2d38

N B L

Også N B L  spiller en central rolle i ORG-netværket skriver Redox i deres rapport om ORG. Han har desuden fortid i Dansk Folke Parti Ungdom, Dansk Front og White Pride.

Kim Bang Andersen

Kim Bang Andersen er ifølge Redox fotograf for ORG, og tager således fotos der kan bruges i organisationens landsforræderarkiv. Kim Bang Andersen kommer fra den højreekstremistiske gruppe Danmarks Nationale Front.

Redox skriver i deres rapport, at ORG samarbejder Danmarks Nationale Front.

Kim Bang Andersen har også været medlem af den islamfjendske gruppe Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD).

Dan Jochumsen

Dan Jochumsen er en af lederne i den højreradikale forening Vederfølner og har tidligere været i Dansk Front. Ifølge Redox er Vederfølner stærkt forbundet med ORG.

Rasmus Medoc

Rasmus Medoc var tidligere formand for Dansk Folke Partis Ungdom i Århus amt. Han var også bestyrelsesmedlem i foreningen Århus Mod Moskeen og er nu ligeledes et centralt medlem af ORG ifølge Redox.

Bianca Kristensen

Bianca Kristensen er medlem af gruppen Vederfølner og tidligere af den racistiske Århus gruppe White Pride. Bianca Kristensen er i dag bindeled mellem White Prides ungdomsafdeling "Barndommen" og Vederfølner.

Ud over ORG-medlemmer finder man blandt Kim Møllers venner på Facebook også højreeksteremister der har været dømt for racisme, vold, våbensalg, bombetrusler, dødstrusler og opfordring til brandstiftelse.

Et eksempel er Louise Siegenfeldt Jensen, der er dømt fængselsstraffe for dødstrusler mod Enhedslistens folketingsmedlem Per Clausen, for vold og for salg af våben. Hun var i nogle år medlem af Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD), hvor hun gik vagt under demonstrationer og stod for at hverve unge fra hooliganmiljøet til et vagtværn kaldet Holger D-gruppen.

Julius A. Børgesen var talsmand for Dansk Front og har ifølge Redox kontakt til flere af de ledende medlemmer af ORG. Børgesen blev landskendt efter at have opildnet til brandstiftelse mod daværende indenrigsminister Lars Løkke Rasmussens hjem og er dømt for besiddelse af våben.

Desuden er Kim Møller venner på Facebook med en lang række personer  tilknyttet Stop Islamiseringen af Danmarks internetmiljø, der er kendt for at chikanere og sprede trusler mod antiracistiske bloggere og debattører.

I den mere rolige ende har Møller en del forbindelser fra Den Danske Forening og Trykkefrihedsselskabet, der ifølge Redox-rapporten også samarbejder med ORG.

Kim Møller har tidligere udgivet personoplysninger af privat karakter på sin blog Uriasposten, i nogle tilfælde informationer der er beskyttede i offentlige registre. Uriasposten var også i stand til at udgive et dokument med oplysninger om en lang række personer, som en nu dømt og suspenderet politibetjent havde misbrugt offentlige registre til at fremskaffe.

Last modified onThursday, 22 March 2012 18:39

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?