Menu

Norge: Venstreradikale stormede nazi-julefrokost

alt

Voldsomt slagsmål i nat i Oslo da omkring 15 norske venstreradikale valgte at storme en nazi-julefrokost.

 

En gruppe norske Blitzer (Anti-fascister på den yderste venstrefløj), valgte i nat at storme en gruppe på omkring 30 svenske og norske nynazister, der havde sat sig for at afholde julefrokost i  et kælderlokale på baren La Bohème midt i Oslo.


Ifølge flere norske medier var flere af de deltagende højprofilerede nynazister, der har været aktive på den yderste højrefløj siden 90erne. Også personer fra den nynazistiske Svenska Motståndsrörelsen var til stede.


Og det gik ikke stille for sig, der blev kastet med inventar, brugt jernstenger, knuste flasker og meget andet da flokken på omkring 50 personer i alt begyndte at tæve løs på hinanden.


Politiet blev hurtigt tilkaldt, da de nåede frem til stedet var der flere bevistløse personer på stedet og der blev tilkaldt flere ambulancer. 3 personer blev kørt på skadestuen men ifølge politiet kom ingen alvorligt til skade.


Politiet har ikke foretaget nogen anholdelser endnu og de omkring 15 Blitzer slap alle væk fra gerningsstedet.


Nu vil politiet gå i gang med at gennemgå videomateriale fra gerrningstedet for at se om der kan rejses sigtelse for hærværk og gadeuorden, mod dem der deltog i balladen.

Politiet i Oslo vil desuden hele weekenden forstærke, deres tilstedeværelse i Oslo centrum af frygt for hævnaktioner, fra højreradikale mod venstrefløjsaktivister, blandt andet når to varslede pro-palæstinensiske demonstrationer skal på gaden i Oslo på søndag.

 

Video fra masseslagsmålet kan ses hos vg.net.

Last modified onSunday, 18 August 2013 13:52

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?