Menu

Tidliger JP redaktør topmål for Al-Qaeda


Det Islamistiske terrornetværk Al-Qaeda har sat hele tre danskere som topmål på ny attentatliste udgivet i deres blad Inspire Magazin.

 

Danskere med tilknyttning til den danske Muhammedtegningskrise er stadigvæk topmål for militante islamister. Således finder man Carsten Juste tidligere redaktør på dagbladet Jyllandsposten som nummer et, tegneren Kurt Westergaard som nummer to og Flemming Rose tidligere kulturredaktør på Jyllandsposten som nummer syv på en ny liste over attentatmål for Al-Qaeda terrornetværket.

Alle tre spillede en central rolle i under hele den danske Muhammedtegning krise. Kurt Westergaard lever i dag under 24 timers beskyttelse af den danske efterrettningstjeneste, Jyllandsposten har været mål for flere militante islamisteres planlægningsforsøg af terror og attentater.

Foruden de tre danskere er den amerikanske præst og koranafbrændere Terry Jones opgivet som nummer to, den hollandske politiker Geert Wilders står som nummer fire og den svenske tegner Lars Vilks står som som nummer fem.

Foruden de nævnte står også Stephanie Charbonnie redaktør af det franske satireblad Charlie Hebdo, Morris Sadek manden bag den kontroversiele film Innocence of Muslims, forfatteren SalamanRushdie og som nummer ti Ayan Hirsi Ali (Hendes foto vises ikke "fordi hun ikke bære slør" )

Politiets Efterretningstjeneste PET advarede i starten af året i ny sikkerhedsrapport om at den danske tegninskrise langt fra er glemt i militant islamistiske kredse såsom hos terrornetværk Al-Qaeda.

Trykkefrihedsselskabets formand Lars Hedegaard der i forrige måned blev udsat for et skudattentat i sit hjem på Frederiksberg og rettede efterfølgende mistanke mod militante islamistiske miljøer, er ikke nævnt eller opgivet som mål på  Al-Qaedas drabsliste.

 

 
Screencap:02-03-1/Inspire Magazin

 


 

 
Last modified onSunday, 18 August 2013 13:52

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?