Menu

Sverigedemokrat mishandlet i eget hjem

alt

Fredag aften blev David von Arnold fra partiet Sverigedemokraterne angrebet af to maskerede gerningsmænd tæt på sin bopæl i Malmø.

Malmø politi fortsætter i dag deres jagt efter to gerningsmænd som fredag aften overfaldt en kandidat fra Sverigedemokraterne tæt på hans private bopæl i Malmø og derefter tvang ham med op i hans egen lejlighed.

David von Arnold blev i sin lejlighed udsat for grov mishandling, blandt andet skar de to gerningsmænd ham med en kniv flere steder på halsen og ridsede et nazistisk hagekors i hans pande. Foruden fysisk mishandling fik David von Arnold også frarøvet sin bærbare computer og et pengebeløb i kontanter. Overfaldet varede omkring 20 minutter.

Erik Almqvist som er Sverigedemokraternas pressesekretær udtalte sent fredag aften til flere svenske medier, at det er aktivister fra venstrefløjen som står bag overfaldet. Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson har i en pressemeddelelse udtalt følgende om overfaldet:

"Det er for mig svært at forene mig med tanken, om at mange socialister opfatter trusler, vold og tortur som legitime politiske redskaber. Den slags er meget langt fra de demokratiske værdier som jeg og mit parti står for."

Malmø politi betegner overfaldet som meget grov mishandling, men har ikke betegnet overfaldet som politisk motiveret vold. Der er endnu ikke fortaget nogen anholdelser i sagen.

Fredagens overfald er det andet overfald på David von Arnold i år. I marts måned blev David von Arnold knivtruet af en ukendt gerningsmand, også efter et politisk møde. Sagen er aldrig blevet opklaret og gerningsmanden er den dag i dag ukendt. Sverigesdemokraterna fastholder dog, at overfaldet i marts måned også var politisk, og mener at gerningsmanden skal findes i vensterfløjens aktivistmiljø.

Partiet Sverigedemokraterna har på det sidste sat mange svenskeres sind i kog med en fremmedfjendsk og antimuslimsk tone under den svenske valgkamp.

Last modified onSaturday, 12 February 2011 13:54

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?