Menu

Tommy færdig med English Defence League

Tommy Robinson trækker sig fra English Defence League på grund af vold og ekstremisme i organisationen.

 Stifteren af den højreekstreme britiske organisation English Defence League, Stephen Yaxley - Lennon bedre kendt under navnet Tommy Robinson, har valgt at forlade English Defence League.

Med ham går også 11 andre topmedlemmer, heriblandt hans fætter Kevin Carrol der også har haft en fremtrædende rolle i English Defence League.

Ifølge Tommy Robinson skyldes hans afgang blandt andet erkendelse af at English Defence League har udviklet sig i en uheldig retning.

Tommy Robinson der selv flere domme for vold og hærværk bag sig, har til flere britiske medier i dag fortalt at English Defence League har udviklet sig til en organisation som er højreekstremistisk og voldlig.

Ifølge Tommy Robinson så står det så slemt til i English Defence League at Robinson ikke længere er i stand personligt at stå inde for de handlinger, som flere af gruppens medlemmer har begået.

Det er blandt andet handlinger som hærværk på Moskeer, forsøg på afbrænding af Moskeer, vold mod muslimer, politivold, røveri og forsøg på terror. Det sidste køre der en sag om i øjeblikket.

Det er Quilliam en britisk statstøttet anti-ekstremisme organisation, hvor også muslimer er med som har fået Tommy Robinson på andre tanker.

Blandt andet var det Quilliams kritik, af English Defence Leagues ekstreme og hadske opførsel som ifølge Quilliam er medvirkende til at fremme både højreekstremisme og islamisme i Storbrittanien, der fik Robinson til at tænke i nye baner.

Tommy Robinson har længe været upopulær hos mange medlemmer af English Defence League. Han er også blevet beskyldt for at stjæle af EDL kassen og for at tænke mere på sit eget ego end på English Defence League.

Selv siger Robinson at hans afgang udelukkende sker, fordi han er træt af at blive draget til ansvar for hvad højreekstremistiske og voldige tilhængere af English Defence League begår af ulykker.

I Danmark har man også set at English Defence Leagues søstergruppe Danish Defence League har udviklet sig til en gruppe, der trækker på det højreekstremistiske miljø.

Blandt andet er den nuværende leder af Danish Defence League, tidligere medlem og medstifter af den militante højreekstremisiske gruppe Danmarks Nationale Front der samarbejder med russiske nynazister.

 

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?