Menu

Alice fra Brøns vil ikke have flygtninge men gerne penge

Påstået grov hærværk begået af asylansøgere er en god historie. Knap så god historie at udlejer er kendt som modstander af flygtninge i Brøns og kun lejer ud til staten for at tjene penge.

1:Hærværkshistorien og grådige Alice

Noget tyder på at hærværks historien fra Brøns ikke er helt fin i kanterne. I hverfald er det helt tydeligt at udlejer af Brøns Feriehus Alice Lauritzen er en der i lokalområdet er kendt for at være stærk modstander af at hjælpe flygtninge til Danmark. Hun har sågar forsøgt at få andre til at gå med på at købe tomme ejendomme op i Brøns, for at forhindrer at der kommer flygtninge til Brøns.

Da det i 2015 ikke lykkedes for Alice at få andre med på ideen om at investrer penge i en nedlagt ejendom og hun dermed ifølge et opslag i en Brøns-Facebook gruppe, "mistede indtægt" og ikke fik stoppet for at der kom flygtninge til byen, så blev hun selv udlejer til Udlændingestyrelsen og det selv om "hun ikke mener flygtninge skal være i vores land".  

Udlændingestyrelsens kontrakt med Alice Lauritzen udløb i marts her i år. Så Alice står uden indtægter midt i Udkantsdanmark. At flygtninge skal væk fra Brøns, er noget man snakker om i Brøns og der er ikke noget konkret svar fra Alice om hvorfor

.

En ting står klart og det er at Alice "lækker" til fremmedfjendske hjemmesider som bloggen Uriasposten og Den Korteavis - kendt for at være negativ overfor flygtninge og for at bringe historier der ikke helt holder når man tjekker op på dem. At Alice har et meget negativt syn på flygtninge og at hun har forsøgt at få andre med til at opkøbe huse i Brøns, så der ikke skal være flygtninge i byen, nævnes ikke. Alice fremstilles blot som en kvinde der er blevet krænket - offerkortet er sat i spil.

Pressen tager historien op og glemmer som altid at tage de kritiske briller på. Flygtninge der lever som svin er en god historie, mens en pengegrisk flygtningemodstanderer, der i flere år har forsøgt at opkøbe huse fordi hun ikke ønsker at hjælpe flygtninge - er en dårlig historie og kommer ikke frem.

Hvad er nemmere end at slå to fluer i med et smæk, tjene lidt ekstra på at kræve fra udlændigestyrelsen når nu de ikke har forlænget ens kontrakt og så anklage flygtninge for at ødelægge ens udlejningshus.

Huset selv om det er stort var desuden fra start ikke geart til at modtage 100 mennesker, hvor der både var singler og børnefamilier. Mennesker der gennem længere tid har befundet sig på flugt og som var stresset og i nye omgivelser. I Brøns gruppen debatters dette også. Blandt andet er der lokale der oplyser at der mangler senge og tremmesenge, dyner og Støvsugere i det nye alternative flygtningecenter. Der tales også om at stedet har for få værelser til så mange mennesker og at dette kan give stress og ballade.

Stedet som hjem for krigsflygtninge fremstår med helt basale mangler som senge, dyner og støvsuger. 

 

 

2: Brøns og flygtningene.

Brøns er en lillebitte by der har en lidt negativ forhistorie med at huse flygtninge. Der boer omkring 400 mennesker i Brøns. Tilbage i slutningen af 70erne, begyndte byen at modtage flygtninge. I starten gik det godt, men over flere omgange gik det knap så godt. Det var svært at få de få hundrede lokale til at finde sig til rette med nye beboer med en anderledes kultur og sociale omgangsformer.

 

Foto: Facebook Public 016 Brøns-Gang i Byen. Afskedsfest i Brøns Feriehus marts 2016

Flere fotos fra asylcentret kan ses her. Alle er taget i marts 2016.

Lokale ildsjæle - dem der gerne vil at ting er til gavn for alle, fik sat en masse tiltag i gang for at hjælpe kulturmødet.

Lokale politikere fra især Venstre har forsøgt at stoppe for tilstrømningen af nye flygtninge til Brøns, alt er prøvet lige fra at nedlægge forbud mod beboelse i landzoner, til at klage over at de nye beboer ødelægger og begår hærværk i byen.

Ofte har der samtidigt med disse klageforsøg, været et stort bagland der gerne vil have at flygninge boer i Brøns. Det gav liv i byen og “børnefamilier var ikke så slemme”.

  

Billed: Facebook public 016. BRØNS-Gang i byen. Afskedsfest inde i Feriecenter Brøns - marts 2016. 

I 2015 får Brøns atter flygtninge, primært fra Syrien, Irak. Alice Lauritzen der er modstander af flygtninge i Danmark og som ikke ønsker at der boer flygtninge i byen, lejer sit feriehus område ud til udlændingestyrelsen, ikke fordi hun syntes godt om flygtninge - tværtimod, men fordi hun gerne vil tjene penge på flygtninge og fordi Brøns by ikke var i stand til at købe de bygninger der stod i fare for at blive brugt til at huse asylanter. Købe bygningerne for at derved stoppe at de blev brugt til asylcenter.

For et par måneder siden ophører kontrakten og Alice står uden indtægtskilde.
Hvad gøre Alice så ?  hun “lækker” til flygtningefjendske blogs og hjemmesider som Uriasposten at flygtninge har ødelagt hendes huse.

Kræver 1,3 millioner af staten.

Samtidigt med at hærværkssagen køre i pressen, åbner byens eneste Kømandsbutik igen. Kømanden ligner en af dem der sagtens kunne bo i et asylcenter - lidt mere liv i byen og det er mange glade for.

Læs mere:

http://www.jv.dk/artikel/16688:Aabenraa--BrOens-borgere-i-boykot

http://nmkn.dk/media/nmkn/65067/U.2003.1095V.pdf

http://www.jv.dk/artikel/69127:Aabenraa--94-paa-BrOens-centret

http://www.tvsyd.dk/artikel/broens-har-faaet-100-asylansoegere


 

 

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?